Pages

maandag 16 mei 2011

Wat is Wordpress?

Wordpress is een veelgebruikt tool om blogs mee te schrijven. Samen met Blogger, dat ik nu nog gebruik, zijn dit toch wel de 2 meestgebruikte tools om blogs mee te schrijven. Ook Wordpress kan sjablonen (themes) gebruiken, net zoals Blogger. Waarom wordt Wordpress dan toch vaker gebruikt dan Blogger? Simpelweg omdat er meer mogelijk is met Wordpress dan met Blogger.

Blogger is zeer gebruiksvriendelijk, maar heeft toch wat onhebbelijkheden. Zo is SEO niet goed ingericht, is het niet zo gemakkelijk om meerdere auteurs toe te voegen en is minder professioneel. FrankWatching, toch de allerbelangrijkste blog op het gebied van Internet, draait op WordPress.

Zelf een Wordpress template maken is daarentegen net zo lastig als bij Blogger. Hiervoor zul je wel het een en ander moeten weten. Gelukkig zijn er voor Wordpress veel meer (echt veel meer) templates (sjablonen) gratis beschikbaar. Je kunt dus snel aan de slag met een professioneel design en ook nog SEO ingericht. Hierdoor zul je dus ook eerder gevonden worden en meer bezoekers trekken.

Het is dus niet meer lastig om een website te leren maken, als je met Wordpress aan de gang gaat. Er zijn ook sjablonen die meer lijken op een standaard website, dan op een blog. Ideaal voor MKB of verenigingswebsites.

Ik ga overstappen op Wordpress...

0 reacties:

Een reactie posten